fbpx

Sanne

 Sanne DriessenOpleidingen en achtergrond

Voor ik aan de opleiding kunstzinnige therapie begon aan de Hogeschool Leiden had ik vooral een lichaamsgerichte achtergrond. Ik ben afgestudeerd aan de ArtEZ dansacademie, volgde een shiatsu-opleiding, ik ben opgeleid tot yoga-docent en ik heb me in verschillende aandachtgerichte methodes verdiept zoals mindfulness, lichaamsgerichte kunstzinnige therapie en vrije dans.

Visie

Ik vind het belangrijk om de mens te blijven zien achter de klacht of de ziekte. Ieder mens heeft een gezonde kant in zich die aanzet tot ontwikkeling en vaak liggen de antwoorden al in jezelf besloten. Maar wat kan je doen om ze op te merken? Het lichaam heb ik altijd als een bijzondere bron van wijsheid ervaren die veel invloed heeft op je stemming en je geest en andersom. Het liegt niet, het laat zien wat er aan de hand is en je kunt er niet omheen. Je kunt je ermee verbonden voelen of juist helemaal van verwijderd. Een prachtige weg om contact met jezelf te ervaren. De combinatie van kunstzinnig en lichaamsgericht werken ervaar ik als zeer krachtig. Wat je van binnen ervaart, wordt zichtbaar in kleur en vorm.

Over mij

Iedereen heeft zijn eigen dingen te leren. En er zijn verschillende wegen om verder te komen. Ik deel graag mijn kennis en ervaringen om je op weg te helpen. Daarbij vind ik het belangrijk dat je je gezien en gehoord voelt. Ik ben een betrokken persoon en met aandacht aanwezig. Mijn open en niet beoordelende blik helpt daarbij. Ook ben ik ontzettend leergierig en volg ik regelmatig bij- en nascholingen.

Inspiratiebronnen

De natuur is een belangrijke inspiratiebron voor mij. Uitwaaien aan zee of boswandelingen laden mij op en ik ontspan erdoor. Ik verwonder me regelmatig over de vormen en kleuren in de natuur die ik later weer in kunstzinnige oefeningen verwerk. Ooit wel eens goed naar een sneeuwvlokje gekeken? Daar zitten fascinerende geometrische vormen in, voor bijvoorbeeld mandala’s of vormtekeningen! Een andere passie is dans. Naast de technieken die ik op de dansacademie leerde, heb ik vooral de waarde van vrije dans ontdekt. Dit is voor mij een vorm van ontladen, verbinden en ontspannen.

Werkervaring

Ik heb inmiddels veel mogen leren van de cliënten waar ik mee heb gewerkt. Zoals in het St. Antonius Ziekenhuis in de psychiatrie en psychologie. Hier kwamen mensen die te maken hadden met depressie, burn-out, dwangstoornissen, angststoornissen, rouwverwerking, trauma’s, ADHD, PDD-nos en andere psychische en psychosomatische klachten. Hoewel dit een rijtje stempels is, vind ik het belangrijk te benadrukken dat ik altijd vanuit de mens werk en niet vanuit de ziekte. Ik kijk naar degene die voor me zit, waar hij tegenaan loopt en hoe ik daarbij kan ondersteunen. Maar vooral kijk ik naar de gezonde kant die hem helpt een moeilijke periode te dragen.

In het Maastricht UMC+ begeleidde ik mensen die naast hun lichamelijke klachten te maken hadden met psychosociale klachten. De lichamelijke klachten varieerden van chronische ziekten, kanker, maag-, darm-, leverziekten, problemen rond de zwangerschap tot dementie.
Om jezelf staande te houden in een ziekenhuis tussen een wirwar van behandelaren, behandelingen en alle onzekerheden die daarbij komen, valt nog niet mee. Ik werkte met name aan het versterken van draagkracht en omgaan met stress, onzekerheid en pijn.

Een andere bijzondere werkplek was het Toon Hermans Huis, een inloophuis voor mensen die geconfronteerd zijn met kanker. Zowel degenen die zelf ziek zijn geweest als hun directe omgeving. Ik begeleidde een groep vrouwen die deze ingrijpende periode in hun leven aan het verwerken waren. We hebben onder andere gewerkt aan het opbouwen van de vitaliteit, ontspanning, omgaan met onzekerheden en het terugvinden van de eigen regie in het leven.

Ik kom graag met je kennismaken om te kijken of Kunstzinnig Gezond iets voor je is.