fbpx

Voor wie

Loop je aan jezelf voorbij, ben je gespannen, heb je stress, pieker je, ervaar je onrust of heb je een ingrijpende gebeurtenis nog niet verwerkt? Kunstzinnig therapie kan je erbij ondersteunen. Kunstzinnig Gezond richt zich voornamelijk op volwassenen en jongvolwassenen, maar ook kinderen en jongeren kunnen er veel baat bij hebben.

“De beeldende therapie heeft mij veel gebracht, zowel lichamelijk als geestelijk. De ontspanningsoefeningen die we deden, doe ik nu ook thuis als ik me niet zo lekker voel of gestrest ben.” Cliënt, 59 jaar.

Kunstzinnige therapie is iets voor jou wanneer:

  • Je je niet meer wilt laten beperken door perfectionisme, stress, of je innerlijke criticus.
  • Je merkt dat iets dat je nog niet helemaal hebt verwerkt je nu in de weg zit.
  • Je oude patronen wilt doorbreken en je jezelf verder wilt ontwikkelen.

 

“Ik voelde me gehoord tijdens de gesprekken over mijn ziekte.” Cliënt, 44 jaar.

Maar ik ben helemaal niet kunstzinnig..

Mooi! Want dat hoeft ook niet (mag wel). Het gaat er niet om hoe het eruitziet wat je maakt, maar hoe het jou helpt bij je klachten.
Ik geloof dat iedereen creatief is ook al is niet iedereen een kunstenaar. Deze kant is alleen helaas vaak ondergesneeuwd omdat:

  • Je als kind te horen kreeg dat je niet kon tekenen.
  • Je er bij voorbaat al niet aan begint ‘omdat anderen het mooier kunnen’.
  • Je er al moeite mee hebt om één kleur te kiezen.
  • Je gehoord hebt dat het geen écht vak is en je daarom beter iets anders kunt doen.

Dit zijn allemaal gedachtepatronen die je behoorlijk in de weg kunnen zitten en die helaas ook vaak zijn toegepast op andere gebieden. Hoe mooi zou het zijn als je je gedachtepatronen kan doorbreken door toch beeldend te gaan werken? Hoe mooi zou het zijn als dat doorwerkt naar je dagelijks leven?

Kunstzinnige therapie kan ook een waardevolle aanvulling zijn als je in behandeling bent bij een andere specialist, bijvoorbeeld een psycholoog.

“De beeldende therapie heeft bijgedragen om me gezonder te voelen. Het heeft me handvatten geboden om met mijn onrust en neerslachtigheid om te gaan.” Cliënt, 19 jaar.

Ben je student?

Prestatiedruk, op kamers, een nieuwe sociale omgeving, baantjes, als student heb je een hoop ballen hoog te houden. En helaas krijgen jongvolwassenen steeds vaker te maken met overspanning en burn-out. Ben je student en kan je wel wat ondersteuning gebruiken? Bijvoorbeeld om met perfectionisme, tegenslagen of stress om te gaan. Neem dan contact op.

Vrijblijvend kennismakingsgesprek

Vraag je je af of datgene waar jij tegenaan loopt ook behandeld kan worden bij Kunstzinnig Gezond? Bel of mail dan even voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Dan kijk ik samen met je of het iets voor je zou kunnen zijn.

Tel.: 06-38338839
Mail.: info@kunstinniggezond.nl
Contact