fbpx

Kunstzinnige therapie

Kwasten, Beeldende therapie Utrecht, Sanne Driessen, Kunstzinnig GezondKunstzinnige therapie is een ervaringsgerichte therapie waarin het doen meer centraal staat dan het praten. Wanneer je niet zo’n prater bent, of juist altijd alles aan het analyseren bent, kan deze non-verbale therapie een uitkomst zijn.

Bovendien is niet alles in woorden uit te drukken. Met beeldende materialen onderzoek je op een andere manier je psychische of lichamelijke klacht. Dit kan tot verhelderende inzichten en bewustwording leiden.

Met behulp van onder andere verf, potloden, krijt en klei ga je aan de slag. Als therapeut stel ik oefeningen samen die aansluiten bij jouw hulpvraag en die je ondersteunen bij je ontwikkeling. Ik combineer medische en psychologische kennis met een kunstzinnige werkvorm.

“Gevoelens zijn maar ten dele te verwoorden. Dat is een van de redenen waarom non-verbale kunstzinnige therapie vaak directer en dieper werkt dan de verbale therapievormen.” Annejet Rümke, arts.

Enkele voorbeelden van hoe kunstzinnige therapie werkt:

  • Je spreekt de gezonde kant van jezelf aan.
  • Je onderzoekt datgene wat je lastig vindt eerst met beeldend materiaal. Op den duur wordt het steeds makkelijker het geoefende in je dagelijks leven toe te passen.
  • Je werkt met ‘voedende beelden’ die je helpen je vitaliteit op te bouwen.
  • Je lichaam weet vaak goed wat het nodig heeft. Je vertaalt bijvoorbeeld in beeld wat je in je lijf ervaart, zodat je het van een afstand kunt bekijken en ermee in gesprek kunt gaan.
  • Tijdens het werken leer je om lichaamssignalen te herkennen, zoals een gespannen houding en een hoge ademhaling, en je ontdekt wat je eraan kunt doen.

Wat maakt kunstzinnig gezond uniek?

  • Voor iedereen maak ik een uniek en passend behandelaanbod. Ieder mens is anders. Ik geloof niet in één manier die voor iedereen werkt. Daarom kijk ik samen met jou naar jouw situatie en klachten en geef ik oefeningen die daarbij passen.
  • Ik werk vanuit een holistisch mensbeeld. Dat houdt in dat ik niet alleen naar het probleem kijk, maar ook naar de gebieden die ermee samenhangen en naar de dingen waar je wel tevreden over bent. Op die manier krijg je een completer beeld van jezelf en leer je om ook de positieve kanten te versterken. Alles wat je aandacht geeft groeit… 🙂
  • Ik werk ook met lichaamsgerichte kunstzinnige therapie.
  • Ook verwerk ik waar nodig diverse oefeningen die ik vanuit mijn achtergrond ken, zoals meditaties, visualisaties, beweging, dans, yoga en andere aandachtsgerichte oefeningen.

Ik geef ook trainingen en cursussen. Laat je mailadres achter en ik hou je op de hoogte.

info@kunstzinniggezond.nl
Contact