fbpx

CreatieMeditatie Rust in de chaos

Kunstzinnig Gezond

OPEN UP TO YOUR Soulful ARTIST

CreatieMeditatie 2

Rust in de chaos

(Per toeval hier beland? Wil je graag de gratis CreatieMeditatie Challenge volgen? Hier kan je je aanmelden.)

Chaos

Dit moet nog gebeuren, dat moet nog gebeuren. Ondertussen sta je zowat al tandenpoetsend boterhammen te smeren en je mail bij te werken. Het verloopt allemaal een tikkeltje chaotisch. Zeker aan het begin van de dag zet dit vaak de toon voor de rest van de dag.

Herkenbaar?

Hoe kan je wat rust in die chaos brengen?

Is die chaos weg te mediteren?

Eerst lijkt het me handig om ook even naar wat misverstanden over meditatie te kijken.

Gelukkig wordt meditatie al meer en meer geaccepteerd, maar er zijn ook nog wat hardnekkige ideeën waardoor mensen er een bepaald beeld van hebben en daardoor denken dat het niet bij ze past. Zonde, want het levert juist zoveel op.

Hier komen ze:

  • Meditatie is een grote spirituele toestand. Geitenwollen sokken, wierrook en zwierige gewaden.. dat werk. Tja, het zit misschien wel in de spirituele hoek, maar spiritueel kan ook heel gegrond en down to earth zijn. Zeker als je beseft dat veel wetenschappelijk onderzoek is gedaan die de grote voordelen ervan bewijzen.
  • Meditatie gebeurt op een meditatiekussen waar je minimaal een half uur stilzit. Nope. Nouja, dat kan wel, maar het is niet de enige vorm van meditatie. Je kan op vele manieren mediteren: zittend, liggend, staand, lopend, tijdens het tekenen of schilderen, you name it. 😉
  • De bedoeling van meditatie is dat je je chakra’s opent en mantra’s zingt. Er zijn vele vormen van meditatie en je kan het zo spiritueel maken als je zelf wilt. Het kan heel fijn zijn, maar het is niet noodzakelijk.
  • Het doel van meditatie is om geen gedachtes te hebben. Probeer dat maar eens, geen gedachtes hebben… Precies, niet te doen, haha. En dat hoeft gelukkig ook helemaal niet. Het gaat erom dat je je gedachtes kan observeren en erkennen. Hierdoor creëer je ruimte tussen jezelf en de gedachten. Je bént de gedachte niet.

Deze laatste slaat gelijk op de oefening van vandaag.

Moet je chaos wegmediteren?

Nee, dat hoeft helemaal niet. Die chaos is er nu eenmaal, maar het hoeft je niet over te nemen. Door het weg te drukken kan dat gevoel van chaos juist groter worden. De kans bestaat dat je het opkropt en je een ‘dit was de laatste druppel’ situatie krijgt: ontploffing…

Dat willen we natuurlijk voorkomen. 

Een goede stap is om die chaos de ruimte te geven in plaats van weg te drukken.. Zo heb je er zelf grip op in plaats van dat die onrust je overneemt.

Vandaag neem ik je mee in een CreatieMeditatie waar we terwijl we creëren mediteren.

Pak je je materiaal er weer bij? Dan gaan we beginnen.

Rust in de chaos

Je lichaam is een goede raadgever wanneer het tijd is om die onrust te ontladen. Het bewustzijn van je lichaam kan je een heleboel duidelijk maken.

Morgen gaan we ons verdiepen in die ‘schatten in je lichaam’.

Tot dan!

Facebook Instagram

Algemene voorwaarden & disclaimer

Privacybeleid