fbpx

Kunstzinnig Gezond

06-38338839

info@kunstzinniggezond.nl

Gezondheidscentrum Utrecht Oost


Facebook


Instagram

Creatiekracht

Benut jij je creatiekracht?

Laatst kwam er een vrouw in mijn praktijk. Ze voelde zich verdrietig terwijl ze niet goed wist waarom. Het was constant aanwezig en ze werd er somber van. We zijn dit gevoel gaan verkennen. In het lichaam en op papier. Stap voor stap kwam er meer erkenning voor haar gevoel en kreeg ze inzicht hoe ze met dit verdriet om kon gaan. Nu had ze de sleutel in handen om werkelijk een nieuwe richting in te gaan. Ook dat terrein verkenden we in het lichaam en op papier. Stap voor stap kreeg ze steeds meer vertrouwen, kon ze groeien, en haar verdriet kreeg een plek. Ze was niet meer machteloos, ze had creatiekracht.

Wanneer het allemaal even niet zo lekker loopt. Je bent misschien overbelast of je voelt je vaak somber. Je zit in een negatieve spiraal en het lukt maar niet om daaruit te komen. Je wilt wel anders, maar je weet niet hoe. Op de een of andere manier pakt het leven anders uit dan je gedacht had

Als gevolg kunnen er allerlei klachten ontstaan.

Van lichamelijke klachten, hoofdpijn, spanning, buikpijn, hartkloppingen tot je klein houden en jezelf terugtrekken. Het valt niet mee om daarvan los te komen, want dit is iets wat zich in een lange periode vooraf heeft opgebouwd.

Verfpotjes - Kunstzinnig Gezond - Beeldende therapie Utrecht - Sanne Driessen

Hoe kan je eigen creatiekracht, je scheppend vermogen je hierbij helpen?

Allereerst zou het je misschien al opluchten om erkenning te geven aan dat het even allemaal niet lekker loopt. Hoe zou dat eruit zien als je het zou tekenen/schilderen? Je hoeft de situatie niet per se uit te beelden, het kan ook een gevoel zijn. Abstract. Op die manier geef je erkenning aan hoe het nu is.

Nu je dit op papier hebt staan kan je er afstand van nemen. Het bekijken.
Vaak wordt er dan iets zichtbaar. Iets waar je behoefte aan hebt, wat er nodig is, wat je de tekening toe zou wensen. Dit kan je erbij tekenen, of een nieuw papier gebruiken. Alleen al door het zichtbaar te maken heb je al een stap genomen in het doorbreken van het patroon waar je uit wilt komen.

Het klinkt nu misschien heel simpel, maar keer op keer zie ik de verrassendste dingen tevoorschijn komen bij de mensen waar ik mee werk. En natuurlijk is dit een eerste stap. Soms is het genoeg, soms is het het begin van een bijzonder transformatieproces.

Cadeautje!

Heb jij baat bij meer ontspanning of helderheid?

Deze maand, juni, heb ik een aantal plekken vrijgemaakt in mijn praktijk om gratis en vrijblijvende ervaringssessies te geven. De sessie is gericht op ontspanning of om verheldering te krijgen over iets waar je op dit moment tegenaan loopt. Dit kan zowel werk als priv├ę gerelateerd zijn. Gewoon om eens uit te proberen, je zit nergens aan vast.

Ik heb er nu al een aantal mogen geven en keer op keer verwonder ik me over hoe krachtig beeldend werken is. Het zet iets in werking. Mensen worden er blij van. Zo blij zelfs dat ik na afloop van een sessie een knuffel kreeg ­čśŐ. Zo fijn om echt iets te kunnen betekenen tijdens lastige periodes.
Je bent van harte welkom.

Neem even contact met me op voor meer informatie of om een afspraak te maken.

Let op: alleen deze maand (juni) heb ik nog plek.

Volgen we elkaar al op:

Dit bericht delen:


Instagram


Facebook

WEGWIJZER

Home

Programma’s

Blog

Sanne

Contact

Kunstzinnig Gezond - Sanne Driessen - Kunstzinnige therapie Utrecht

INSPIRATIE

Ontvang de nieuwste artikelen, tips en oefeningen over vitaliteit, persoonlijke ontwikkeling en het voorkomen van een burn-out en depressie.


INSPIRATIE


Facebook


Instagram

Geregistreerd therapeut bij:

Nederlandse Vereniging voor Kunstzinnige Therapie├źn
Registratienummer: 16NVKT 14190 1619
AGB-Code therapeut: 90102965
AGB-Code onderneming: 90062359
Kamer Van Koophandel: 66813158

CONTACT

06-38338839

info@kunstzinniggezond.nl

Gezondheidscentrum Utrecht Oost
Bloemstraat 65F
3581 WD Utrecht