fbpx

Teambuilding Ludens - Kunstzinnig Gezond - Sanne Driessen
Beeldende teambuilding bij Ludens

Een maand geleden werd ik gebeld of ik misschien geïnteresseerd was om een deel van een studiedag te organiseren voor 6 teams van kinderdagverblijven. Het zou om 70 personen gaan en het zou al binnen 4 weken moeten plaatsvinden.
Wauw, wat een mooie opdracht! Dacht ik. Maar ook, wat groots!

Toch werd ik er heel enthousiast van en besloot ik eigenlijk meteen om dit te gaan doen.
Na de voorbereidende gesprekken heb ik vier andere beeldend therapeuten/trainers bij elkaar gesprokkeld die, gelukkig, allemaal net zo enthousiast reageerden als ik. Ook al was het kort dag.

Ludens studiedag - Kunstzinnig Gezond - Sanne Driessen
Gisteren was het dan zover. En wat hebben we een mooie, bijzondere middag beleefd. Elke trainer had een eigen groep. Mijn groep begon met houtskool om even los te komen en minder ‘vanuit het hoofd’ te werken. Daarna zijn ze een werkgerelateerde situatie gaan verkennen met pastelkrijt.

Er werden heel wat mooie inzichten opgedaan:

Studiedag Ludens - Kunstzinnig Gezond - Sanne Driessen“Ik vind het altijd lastig om mezelf te laten zien. Maar tijdens de feedback door mijn collega’s over mijn tekeningen werden juist dingen van mij benoemd waarvan ik niet wist dat ze blijkbaar toch zichtbaar waren. Heel fijn om te beseffen dat ik niet altijd heel bewust mezelf hoef te laten zien, omdat ik, ook al ben ik me daar niet altijd bewust van, toch gezien wordt.”

“Ik merkte op dat we eigenlijk allemaal met dezelfde dingen lopen. Heel herkenbaar. De tekeningen geven heel duidelijk de kern weer van waar het nu eigenlijk om gaat.”

“Ik dacht dat ik een bepaalde situatie wel goed had afgesloten, maar door het tekenen merkte ik dat het gevoelsmatig nog niet helemaal af is. Daar wil ik nog iets mee.”

“Ik kwam niet helemaal bij mijn gevoel. Ik begon gewoon maar met tekenen terwijl ik aan een situatie op het werk dacht zonder te bedenken wat ik maakte. De feedback die ik op mijn tekeningen kreeg, gaf eigenlijk precies mijn gevoel weer, waar ik nu weer bij kon komen. En zo was de cirkel rond. Heel bijzonder.”

Wat heb ik toch een mooi vak!

Mocht jij ook met beeldende werkvormen aan de slag willen op je werk tijdens een studiedag of voor teambuilding. Neem dan even contact met me op.